top of page
Hasznos információk

 

A tankötelezettség kezdete

A gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a hatodik életévét betölti, tankötelessé válik. A 2023/2024-es tanévben a 2016. 09. 01. és 2017. 08. 31. között született, vagy az idei tanévben engedéllyel óvodában marad gyermekeknek kell elkezdenie az iskolát.

 

A tankötelezettség elhalasztása

A tankötelezettség elhalasztása, vagyis még egy évig óvodában maradni kétféleképp lehetséges:
1. A szülő kérelmére az Oktatási Hivatal döntése alapján (A kérelmeket a 2023/2024. tanév vonatkozásában 2023. január 18. napjáig lehetett benyújtani.)
2. A pedagógiai szakszolgálat szakértői bizottsága javaslatára sajátos nevelési igény, vagy beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézség esetén.

Bővebb információ az alábbi linken található:

https://www.oktatas.hu/kozneveles/tankotelezettseg/tankotelezettseg_halasztasa

 

A beiratkozás időpontja

Az iskola első évfolyamára a tanköteles tanulókat 2023. április 20-21-én kell beíratni.

(A beiratkozás pontos módjáról a hivatalos tájékoztató megjelenése után tudunk bővebb információval szolgálni).

 

További hasznos linkek:

A körzetes iskola keresője: https://kir.hu/KIR2_KORZET_3h/Pub/Index

Különleges gyerekek az Újlaki Galaxisban

Az óvodából az iskolába való átlépés mindig mérföldkő a gyermekek és családjaik életében, amit többnyire izgalommal vegyes szorongással vár mindenki. Ez alól mi, pedagógusok, és régi diákok sem vagyunk kivételek. Alig várjuk, hogy újabb sok-sok különböző, különleges kiscsillag csatlakozzon hozzánk. Higgyék el, ahogy leendő elsőseink, úgy mi is - az Újlaki galaxis régebbi csillagai - „mindannyian mások vagyunk, bár egyben másban hasonlítunk :-)”, vagyis nálunk is mindenkinek megvan a maga különlegessége.

Ha csak pedagógiai programunk tartalomjegyzékére bárki rápillant, azonnal láthatja, hogy egy nagyon színes, mondhatni multikulturális közeg a miénk. Ha bele is lapoz, akkor ennek minden előnyével és hátrányával is megismerkedhet.

Tovább olvasom:  kattintson ide a letöltéshez!

különleges.jpg
bottom of page