top of page
A 2023/2024-ES TANÉVRE TÖRTÉNŐ
ÁLTALÁNOS ISKOLAI BEIRATKOZÁS ELJÁRÁSRENDJE 

 

A tanév rendjéről szóló 20/2021. (VI. 8.) EMMI rendelet alapján a személyes beiratkozás napjai:

2023. április 20-21. (csütörtök, péntek)

Mindkét napon reggel 8.00 és 19.00 óra között az I. emeleten lehet beiratkozni. A szülők/törvényes képviselők személyes megjelenése a beiratkozásra kijelölt napokon kötelező!

 

Tájékoztatjuk a kedves szülőket, hogy megnyílt a KRÉTA BÁI (Beiratkozás Általános Iskolába) felület, amin keresztül előzetesen online küldhetik be a gyermekük beiratkozáshoz szükséges adatait. Az adatok online módon történő beküldési lehetőségének ideje: 2023. április 5. (szerda) 0:00 – 2023. április 21. (péntek) 12:00

 

Javasoljuk, hogy éljenek az online jelentkezés lehetőségével és a személyes beiratkozás időpontjáig töltsék föl az adatokat a KRÉTA e-Ügyintézés BÁI felületén.

 

A beiratkozást segítő útmutatót az alábbi gombra kattintva tudja letölteni:

 

 

 

 

A beiratkozást az alábbi linken tudja megkezdeni:

https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap

 

A személyes megjelenés alkalmával így már csak az adatok egyeztetése történik, lényegesen lerövidítve a beiratkozás folyamatát.

 

A beiratkozás napján, a személyes megjelenéskor a 20/2012. EMMI rendelet 22.§ (4) bekezdése értelmében be kell mutatni:

  • a gyermek nevére kiállított személyazonosságot igazoló hatósági igazolványokat (személyi igazolvány vagy útlevél),

  • a (7) bekezdés értelmében pedig az intézmény a gyermek lakcímkártyája alapján ellenőrzi, hogy a lakcímnyilvántartásban a tanuló lakóhelyeként vagy tartózkodási helyeként az iskolai beiratkozás első határnapját megelőző három hónapnál régebb óta szerepel-e.

 

A korábbi éveknek megfelelően a szülő/törvényes képviselő csak egy általános iskolába nyújthatja be gyermeke jelentkezését. Ez lehet a körzetes vagy a választott iskolája. Ha valaki a választott iskolába jelentkezik és tölti fel az adatokat, nem kell külön a körzetes iskolában is megjelennie.

Ebben az esetben célszerű jelezni a körzetes iskolának, hogy másik intézménybe szeretnének beiratkozni, ezzel segítve a körzetes iskola munkáját.

bottom of page